Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/lakesafarithailand.dk/public_html/wp-content/plugins/q-and-a/inc/functions.php on line 252

Program for Lake Safari Thailand – dag for dag

Dag 1: Kanchanaburi, Broen over Floden Kwai & Death Railway

På Lake Safariens første dag går turen fra Bangkoks travle gader til Khao Laem-søen i det nordvestlige hjørne af det centrale Thailand. Vi henter jer tidligt om morgenen på jeres hotel i Bangkok og sætter kursen mod junglen i hjertet af Thailand – langt fra storbyens larm.

Undervejs fortæller vores engelsk-talende guide fortælle om Kanchanaburi-provinsens kultur og historie. Vi gør holdt ved den berømte “Broen over floden Kwai”. Herefter følger en frokost på en lokal restaurant ved floden, forberedt på ægte thailandsk manér, og så fortsætter vi mod Sangklaburi. Turen slutter med at I om eftermiddagen går ombord på husbåden “Wijittra” og begynder jeres uforglemmelige firedages sejltur mod Sangklaburi.

Efter en velkomstdrink er det oplagt at hoppe en tur i det varme vand, og få skyllet rejsestøvet af sig inden middagen serveres.

Dag 2: Livet i  junglen – trekking i Khao Laem National Park 

Dag 2 står i junglens og dermed naturens tegn. Som solen står op og en ny dag gryr, trækker vi husbåden mod land. Undervejs passerer vi en traditionel Mon fiskerlandsby bygget på pæle, hvor de lokale et simpelt liv som fiskere.  Man skal derfor ikke blive overrasket, hvis man vågner til lyden af en longtail-båd med en fisker på vej ud til deres net for at hente nattens fangst.

Efter morgenmaden er indtaget sætter vi kursen mod land, hvor en erfaren ranger tager imod. De næste ca. 3 timer bruger vi på en tur i junglen under kyndig vejledning fra ranger og guide, som fortæller om de mange forunderlige arter som lever og trives i det beskyttede naturområde som udgøres af nationalparken Khao Laem.

Tilbage på husbåden er tiden jeres egen, og man kan f.eks. bruge den på at bade, sejle i kajak, fiske eller dase på dækket. Om eftermiddagen serverer vi en let thailandsk specialitet, til dem der har lyst, og når solen går ned sætter madmor middagen på bordet.

Dag 3: Livet i landsbyen – Sangklaburi

På tredjedagen kaster vi anker ved Sangklaburi, en lille by på den nordlige bred af Khao Laem-søen, og fra morgenbordet kommer det gyldne pyramideformede tårn fra byens smukke buddhistiske tempel til syne i horisonten.

Dagens ekskursion byder bl.a. på besøg i Wat Wang Wiwekaram and Chedi Buddhakhaya, to vigtige religiøse samlingspunkter for byens indbyggere. Buddhismen forbinder nemlig her mange forskellige etniske identiteter, som omfatter både thaier, burmesere, Mon, Karen og Lao.  Herefter går turen videre til Saphan Mon, som med sine 850 meter er Thailands længste træbro, og som udgør en både meget konkret og symbolsk forbindelse mellem de lokale kulturer. Broen blev bygget i 1987 af Mon-folket til ære for en lokal religiøs leder som gav Burmesiske flygtninge et fristed og den forbinder Mon-folkets landsbyer med det mere moderne Sangklaburi.

Dag 4: Livet under krigen – Hellfire Pass

Efter morgenmaden, og måske en sidste svømmetur, siger vi farvel til husbåden og drager sydpå mod Hellfire Pass-museet. Museet fortæller historien om den såkaldte Dødens Jernbane, der gik mellem Thailand og det daværende Burma. Jernbanen, som blev bygget af ca. 260.000 allierede og asiatiske krigsfanger under kummerlige forhold, skulle give den japanske besættelsesmagt nem adgang til havet. En vigtig historier om et mørkt kapitel i historien og man går derfra en oplevelse klogere. Læs mere om Hellfire Pass museet her.

Herefter går turen tilbage mod Bangkok.